Saturday, January 31, 2009

Rise Of The Lycans

Januari 28, 2009 Syah jalan-jalan tengok wayang sampai hilang phone CDMA mungkin terjatuh masa kat panggung… sebab duduk tak diam. Tengok ngan ? …. Biarlah rahsia… Ahaks…. Terpaksa report polis untuk security tapi dah dapat ganti balik. Please Feel Free To Call Me Yeahhhh.

Underworld – Rise Of The Lycans mengisahkan pergolakan diantara golongan aristocrat Vampires yang dikenali sebagai Death Dealers dengan werewolves a.k.a Barbaric Lycans mahluk menyerupai manusia dan boleh bertukar menjadi beast. Lycans menjadi hamba kepada Vampires. Dalam usaha untuk membebaskan diri dari menjadi haba muncul seorang wira dikalangan mereka bernama Lucian yang menentang Viktor seorang Raja Vampire yang kejam. Dalam waktu yang sama Lucian menjalani hubungan sulit dengan anak Viktor, Sonja.

Sama-samalah kita tonton cerita ni kat panggung dan kita lihat bagaimana kegigihan seorang wira untuk mendapat kebebasan kaumnya dengan berbagai dugaan dan seksaan disamping menerima hakikat kekasihnya Sonja dihukum bunuh didepan matanya oleh Viktor mengikut cara Vampire kerana telah mengandungkan anak Lucian. Kita juga boleh lihat apa kelemahan vampire dan werewolves, manalah tau jika you all terserempak ngan mereka taulah macam mana nak handle. Vampires juga digambarkan sebagai protector kepada golongan bangsawan Eropah pada masa itu dan sebagai balasan mereka diberikan Silver (sekarang popular org buat rantai tue) sebagai wang perlindungan – Macam Gangster sekarang nie ler.

Ok Jumpe lagi.
Michael Sheen membawa watak Lucian Wira Lycans
Rhona Mitra sebagai Sonja Anak Viktor

Viktor - Bill Nighty
Raja Vampire



2 comments:

pena_biru said...

saya pun dah tengok
memang sedih la masa Sonja kena hukum bunuh tu (masa nak bukak bumbung tu untuk bunuh Sonja) tapi part paling best bila diorang lupa nak tutup balik bumbung tu

Anonymous said...

I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get set up? I'm assuming having a blog
like yours would cost a pretty penny? I'm not very internet savvy so I'm not
100% certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Appreciate it
http://web.thebestbazzar.com/ClaraEvere
Here is my webpage - yacht charter mediterranean