Sunday, March 21, 2010

Kucing Mata Lain/Anak Salim Mati - 18-19.03.2010

Today Ayahanda ada appointment di HKL, Syah tak dapat datang. Intan, Am dan bonda temankan ayahanda. Petang nie Syah ke Selayang bersama Muss & CD. For Dinner Syah beli Satay Kajang - 40 daging, 10 perut, 20 daging & 2 ketul nasi impit dan Intan beli Kuih Teow Goreng. Sedap kueh teownya pedas. Mus tambah banyak kali. Hehehehe
Sampai sahaja di Selayang, masa nak parking nampak sekor ibu kucing dan tiga ekor anaknya. Bila tanya Intan katanya kucing tak bertuan. Intan inform ada seekor anaknya mata color sebelah lain. Satu biru dan satu macam hijau nak ke coklat, bulunya warna putih dan tak ada satu tompokpun warna hitam dan kakinya agak pendek. Mus kata bertuah kalau bela, so dia bawa balik. Dipendekkan cerita anak kucing tu tak boleh get along dengan kucing yang lain sampai macam nak roboh sangkar sebab semua kucing macam histeria. So Muss ambil keputusan nak pulangkan semula kucing tu pada Intan tetapi sebelum tu esok paginya dia inform Kak Ngah samada nak kucing tu, kak Ngan tak mau dan dia call Kak Long dan Kak Long suruh hantar ke rumahnya. Syah inform Intan dan intan kata kalau mereka tak nak pulangkan semula kucing tu pada dia sebab ramai orang kat kawasan tu nakkan kucing tu.

Malang tak berbau, masa bawa kucing mata lain color tu ke rumah, CD kemas sangkar. Lepas habis kemas baru CD perasaan salah seekor anak Salim yang bermata biru sudah nazak. Tak tahu kenapa, mungkin terpijak oleh kucing-kucing yang lain kot. Menangis CD bila kucing tu mati lebih kurang sejam kemudian. Muss gali lubang depan rumah sebelah bilik tidur Syah. Syah letakkan pokok buluh sebagai tanda. Masa Syah tidur malam tu ada terdengar suara anak kucing mengiau, mungkin anak kucing mata lain tu atau anak-anak Salim kot.


1 comment:

Eizny Ejan said...

izni ade sekor kucing mate len kaler...
hehe
ktorg pngl dia akak. :D