Saturday, September 25, 2010

HC PLD Open House - 25.09.2010

Semalam Jumaat, 24.09.2010 office Syah Human Cpital Planning & Leadership Development (HC PLD) mengadakan jamuan Hari Raya secara potluck. Majlis bermula agak lewat hampir jam 12:30 tengahari kerana boss ada meeting. Secara peribadi, Syah tak berapa setuju kalau nak buat majlis makan pada hari Jumaat pagi kerana nak solat lagi, nak makan lagi semuanya dalam keadaan tergesa-gesa, apatah lagi kalau majlis bermula agak lewat tetapi kalau selepas solat Jumaat rasanya lebih baik. Asalnya Syah nak bawa fruit tapi sebab semalam Syah temankan Ayahanda appointment di HKL dan petangnya Syah tak sihat jadi tak ada masa nak beli benda tu, so pagi semalam sebelum ke office Syah singgah di bakery beli cream puff sahaja. Memang banyak makanan ialah setiap seorang bawa satu juadah dan bila kumpul ramai-ramai jadi banyaklah.
Sempena jamuan hari raya ini we all sambut sekali birthday our beloved big boss, Dr Zainal Abu Zarim. Umurnya seperti kata Datuk Siti Nurhaliza, Biarlah Rahsia. Disamping itu kami juga membuat majlis penghargaan untuk practical student yang akan menamatkan latihan industri mereka dia HC PLD. Majlis ini adalah untuk division kita orang sahaja, dan tidak jemput orang lain pun maklumlah zaman berjimat cermat di TM sekarang ini. Pada sebelah petangnya macam biasa sessi membungkus lebihan makanan yang banyak tue untuk dibawa pulang.
Lepas tu Syah dan Ruzauddin @ Din, macam biasa ke surau Menara TM untuk solat Jumaat. Biasanya we all akan jumpa seorang lagi member, Rohizad tapi tak nampak hari ini mungkin dan masuk saf kerana we all turun lewat ada jamuan. Biasanya we all solat diluar surau sahaja dan bawa sejadah siap-siap dari office. Dulu pernah sekali masa tengah solat, hujan turun dengan lebatnya dan bila nak sujud lantai sudah dipenuhi air tapi untung sudah rakaat akhir. We all teruskan juga. Hehehhehe............ semua basah kuyup.By the way Din akan ditukarkan ke tempat lain pada 01.10.2010 nie ke TM Annexe dibelakang Menara TM sahaja.

2 comments:

fahmi nazarie said...

salam, semalam awek aku ada jugak lalu situ. giler harrier dengar lalu selekoh dan terbabas ke bawah dan menghempap iswara ke saga tak perasan. rasanya mati orang tu. kemek abis bumbung dia.tula, kadang2 kita bawak ok, tapi orang lain langgar kita.

Anonymous said...

isu penajaan ini telah mendapat bantahan keras dari staff TM, penajaan MAN U dibawah projek Sherene VP group marketing sebanyak 25 juta!!!! pengaliran wang keluar terus berlaku... syarikat GLC pulak tu... hasil penajaan adalah sia2 sahaja sbb pakaian MAN U tidak boleh digunapakai di Malaysia atas sbb isu SALIB.

NAMUN SEMUA ITU TIDAK DIANGGAP MEMBAZIR, SBB ORANG ATAS KAYA RAYA... DATO ZAM PUN KAKI PENIPU JUGA.... ATAS SEBAB TERSEBUT.... WAHAI RAKYAT MALAYSIA SEKELIAN, orang bawahan diarahkan untuk :-

1. BERJIMAT CERMAT
2. MENUTUP LAMPU
3. TIADA LAGI KALENDER UNTUK ANGGOTA BG TAHUN 2011
4. TIADA LAGI DIARI
5. PALING DASYAT SEKALI - TIADA SAMPUL DUIT RAYA &
6. TIADA KAD HARI RAYA...
(TERPAKSALAH AKU MEMINTA SEDEKAH DARI MAXIS& DIGI)

Sherene nie memang banyak habiskan duit syarikat.. berpuluh projek dia dah buat n semua gagal... menelan belanja puluhan juta... tp GCEO TM, mangkuk hanyun n bebal...